Winterstalling auto 10 tips

je auto gaat in de winterstalling

Voorbereiding op de winter:

Veel bijzondere, klassieke en oldtimer auto’s worden alleen bij mooi weer gebruikt en gaan in de koude wintermaanden in  een winterslaap. Na de winter wil je direct weer kunnen genieten van het ultiem rijplezier.

10 tips ter voorbereiding op de winterstalling

Voor je auto de winterstalling in gaat

Was ook de auto  van onder en reinig de motor. In het geval je een hogedrukspuit gebruikt, dien je minimaal een halve meter afstand tot de auto aan te houden om de elektrische onderdelen niet te beschadigen. Ook banden en rubberen afdichtingen zijn gevoelig.

Reinig het interieur

Stofzuig hierna het interieur en reinig het zorgvuldig. Vuil trekt namelijk vocht aan dat op zijn beurt weer roest tot gevolg heeft. Heb je lederen bekleding? Reinig deze lederen bekledingen met een onderhoudsmiddel. Als je een interieurfilter hebt, moet deze vervangen om schimmel te voorkomen.

Aandacht voor binnenruimte auto

Laat de zijruiten een klein stukje open staan om de binnenruimte te ventileren. Op deze manier kan vocht wegtrekken en kan er geen schimmel ontstaan.

De kap bij cabrio’s en oldtimers

Bij cabrio’s vereist de kap geen speciaal onderhoud. Een reiniging met zeepsop is daarbij voldoende. Speciale reinigingsmiddelen en conserveringsmiddelen aanschaffen en gebruiken is normaal gesproken niet nodig.

Gebruik bij oldtimers talkpoeder voor het onderhoud van de rubberen onderdelen van de kap. Laat een stoffen kap in de winterstalling een klein beetje open staan. Dat is op de lange duur beter voor het stof en de scharnieren. Voorkom het helemaal en langdurig openzetten van de kap. Hierdoor kunnen er permanente vouwen ontstaan in de kap.

Altijd verse olie

Voor de auto in de winterstalling gaat voorzie je de motor van verse olie, ook al is de vervangingsinterval nog niet bereikt. Waarom? In de oude olie kan zuur ontstaan, dat de afdichtingen kan aantasten. Controleer ook het oliepeil van het schakel- en indien aanwezig het achterasdifferentieel.

Voorkom roest

Tank de auto vol, zodat in de tank geen condenswater kan ontstaan dat roest tot gevolg kan hebben. Antivries voorkomt bevriezing. Klap de ruitenwissers omhoog, zodat de rubbers niet plat worden geduwd. Vergeet ook de ruitenvloeistof en de koelvloeistof niet.

In een ruimte waar de lucht geconditioneerd wordt zoals bij Premium Car Storage hoef je niet bang te zijn voor roestvorming. Je wagen is ook een investering en dient dus waardevast te worden opgeslagen.

Aandacht voor het autoklimaat

Stal je auto in een opslag die vorstvrij staat. Ook een gereguleerd luchtvochtigheid systeem behoort tot de aanbevelingen!

Denk aan de conditie van je accu

Een druppellader is een belangrijke manier om de staat van uw accu zo optimaal mogelijk te houden. Deze verlengt op die manier de levensduur van uw accu met maanden of zelfs jaren! De voordelen van een druppellader zijn dus legio.

In de autostalling van Premium Car Storage kun je je auto aansluiten op een druppellader

Deze opladers kunnen permanent aangesloten blijven op de accu. De pulserende lading zorgt ervoor dat de accu’s tot 95 à 100% klaar zijn voor gebruik.

Is continu opladen niet nadelig voor de levensduur van uw accu?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, veroorzaken deze druppelladers geen schade aan de elektronica van het voertuig. Ze zorgen voor een continue en stapsgewijze oplaadmethode waardoor u op ieder gewenst moment beschikt over een opgeladen accu. Zo kun je heel wat vervelende problemen vermijden wanneer u uw auto of motor nodig hebt. Zo’n acculader is dus helemaal geen overbodige luxe, integendeel!

Goede beveiliging is voor de lange termijn essentieel

Je auto staat maanden in een stalling.  Kies dus voor een locatie waar je auto gegarandeerd veilig staat. Brandveiligheid en veilig voor inbraak. Goede winterstallingen hebben een 24 uurs beveiliging die rechtstreeks in contact staat met de meldkamer.

Professionele stallingen werken met movers

Handen af van je auto. In veel winterstallingen wordt je auto talloze malen verplaatst. Niet goed voor de auto en kans voor beschadigingen. Een hoes is goed voor bescherming van je auto en je auto staat ook uit het zicht.

Professionele stallingen werken met zogenaamde ‘movers’. Hiermee hoeven zij je auto nooit te starten en staat je auto veel veiliger.

mover

Met de mover wordt je auto verplaatst of voor je klaargezet.

Bij Premium Car Storage wordt je auto nooit gestart of aangeraakt (zero touch). Immers je klassieke of bijzondere auto moet zeker ook in de winter in optimale conditie blijven!

De druppellader zorgt ervoor dat je accu ook gedurende de winter in optimalie conditie blijft.

Autostalling premium car storage den bosch - vught

De winterstalling van Premium Car Storage

Je hebt je klassieke of bijzonder auto  of motor waarschijnlijk voor twee dingen. Voor het plezier en als investering.

De Winterstalling van Premium Car Storage is daarop gefocust. We stellen alles in staat om je kostbare bezit in goede staat te houden. Maar óók als je ‘fun’ wil hebben van je auto kun je je auto altijd direct en snel tot je beschikking hebben.

goede winterstalling auto is investering waard

Je klassieke auto als investering

De echte liefhebber en verzamelaar ziet de auot als meer dan een vervoermiddel, maar als een slimme investering. Veel mensen vinden geld uitgeven aan een auto waanzin; het is tenslotte maar blik? In sommige gevallen kan een klassieke auto zelfs een pensioenpotje zijn voor de toekomst.

Goede stalling belangrijk voor waardeontwikkeling auto

Je kunt niet iedere auto in een garage stallen en hopen dat deze straks het driedubbele waard is geworden. Dit hangt natuurlijk af van het merk en het model. De staat van de auto is echter ook een erg belangrijke factor. Heb je weinig omgekeken naar de luchtvochtigheid van de stalling en ontstaat er roestvorming, dan heeft dit direct consequenties voor de waarde. Ook de mate waarin het model nog veel voorkomt heeft grote invloed op de waarde.

onderhoud en stalling verdienen zich zelf terug

In 10 jaar tijd kan de waarde zomaar verdubbelen

Het kan zomaar zijn dat een oldtimer zijn waarde verdubbelt in een tijdsvlak van slechts 10 jaar. Opeens is er veel vraag naar en wordt het een gewild object onder verzamelaars.Los van de leeftijd kan dit fenomeen te maken hebben met zeldzaamheid.

Door de jaren van slijtage kan een oud type auto een uitstervend ras worden. De sterkste en best bewaarde auto’s stijgen hard in waarde.

Immers een schaars goed is meer waard. Zolang er meer vraag dan aanbod is, zullen dit soort auto’s weggaan voor absurd hoge bedragen. Houd dus je kennis van klassiekers op peil en verzorg je auto goed. Voor je het weet ben jij spekkoper. Hoe dichter jij bij de eerst geproduceerde zit, hoe meer je auto waard is. Goeie handel dus.

Investeren in een oldtimer is, als je het goed doet, lucratiever dan sparen of beleggen.

Deze investering hoeft er niet meteen één te zijn van de catogorie Ferrari of Lamborghini Ook onder een ton worden auto’s tegen extreem hoge bedragen verkocht. Het interessantst zijn auto’s waarvan de prijs een dieptepunt heeft bereikt of waarvan die voorzichtig weer stijgt. De beste groeikansen liggen bij de sportieve, exclusieve auto’s – geen massaproductie. En hoe minder kilometers op de teller, hoe meer ze waard zijn.

WINTERSTALLING BRABANT:

DE PREMIUM  CAR STORAGE: AUTO STALLING LOCATIES

Je bijzondere, klassieke auto of oldtimer is bij ons in goede handen. Vanuit onze locaties in de regio Den Bosch en regio Vught wordt je auto of motor altijd veilig opgeslagen tot je volgende toer. Kom gerust langs voor een kijkje op onze locatie.

Premium Autostalling Den Bosch – Nuland

Breedstraat 22 -Nuland

Premium Autostalling regio Vught-Cromvoirt Deutersestraat 18
Cromvoirt

Meer informatie over onze vestigingen?

Kom vrijblijvend een keer een locatie bezoeken.

  Waar zou je een rondleiding willen?

  Kosten winterstalling auto of motor

  Het stallen van je auto of motor met alle voordelen!

  In de periode oktober tot en met april kun je gebruik maken van de speciale tarieven voor de winterstalling.

  Voor de motor betaal je dan 28,5 euro per maand en voor de auto 75 euro per maand. 

  De ruimtes zijn luchtgeconditioneerd (met o.a. vloerverwarming), zijn optimaal beveiligd (staan 24 uur per dag in directe verbinding met de meldkamer) en voorzien van druppelladers. Uiteraard kun je -indien je dat wenst – op elk moment eenvoudig gebruik maken van je voertuig. Één telefoontje is genoeg en wij zetten haar voor je klaar!

  En als de eerste straaltjes zon weer doorbreken kun jij direct weer genieten van je auto of motor.

  Winterstalling voor auto of motor

  € 1725,- (excl. btw)
  1,725.00 (excl. btw)
  30 euro p/maand (excl. btw)
  € 599,- (excl. btw)
  599.00 (excl. btw)
   
   

   

  Stel je vraag:

  Wil je je auto of motor voor de winterstalling reserveren?
  Of heb je een vraag over de winterstalling bij Premium Car Storage?

  Laat even een bericht achter en we nemen contact met je op.


   Het hele jaar door stallen kan natuurlijk ook!