De beste belegging: investeren in een klassieke auto

Het bezit van bijzondere of klassieke auto’s is vaak tweeledig. Vaak begint het als het invullen van een jeugddroom, later komt daar wellicht het belegginscomponent bij. De investering in een klassieke of bijzondere auto blijkt een goede keuze te zijn, want in de afgelopen tien jaar heeft de investering in een klassieke of bijzondere auto meer opgeleverd dan andere beleggingen in luxegoederen. 

Een goede investering

Adviesbureau Knight Frank meldt dat de prijs van een topklassieker de afgelopen tien jaar met 289% is gestegen. Ook in 2018 is de auto-index opnieuw gestegen, maar wel op een gematigder niveau dan de afgelopen periode. In de periode juli 2017 tot en met juni 2019 is een gemiddelde klassieke auto met meer dan 6% in waarde gestegen. En dat is volgens autohistoricus Vincent van der Vinne te wijten aan vluchtkapitaal. “Als je een half miljoen op de bank hebt voor een minimale rente min inflatie, worden oldtimers interessant. En je kunt er nog mee rijden ook!” De beste koop is een Ferrari die 8,8% in waarde is gestegen, daarna de Porsche met 7% waardestijging en op nummer drie de Mercedes met 1,3%. De auto’s met een bouwjaar uit de jaren vijftig en zestig zijn het meest in prijs gestegen. Vooroorlogse auto’s zijn het minst in trek gezien de prijsontwikkeling.

Steeds meer oldtimers op de weg

Er rijden dan ook steeds meer klassieke auto’s op de weg in Nederland. De afgelopen vier jaar is het aantal klassiekers met bijna een kwart toegenomen. Nu zijn er zo’n 141.000 oldtimers en in 2014 waren dit er nog 115.000. De lage rente en de eventuele vrijstelling van wegenbelasting maakt dat de oldtimers, naast de echte autoliefhebber, ook populair zijn onder beleggers.

Behoud de waarde van je investering

Wanneer je een klassieke auto of bijzondere auto hebt gekocht en erin hebt geïnvesteerd, dan is het noodzaak dat de auto zijn waarde zoveel mogelijk blijft behouden, of in waarde stijgt uiteraard. Om te zorgen dat de auto in topconditie blijft, moet je goed voor de auto zorgen. Naast regelmatig en preventief onderhoud heeft de auto ook goed onderdak nodig. Niet onder de carport bij je thuis of in een garage, waar de luchtvochtigheid fluctueert en weersinvloeden meespelen (of de fietsen van de kinderen). Nee, juist op een plek waar je auto onder de juiste omstandigheden gestald staat en de verzorging krijgt die de auto verdient. Zorg ervoor dat je auto ergens staat waar de temperatuur niet (sterk) fluctueert en condensvorming geen kans krijgt. Bedek tevens je auto met een luxehoes met coating zodat ook fijnstof geen kans krijgt en de lak zo min mogelijk wordt belast.

Een voorwaarde van het waardebehoud van jouw auto is een veilige en consistente omgeving voor je auto. Premium Car Storage helpt je daarbij – for investment en fun!

 

Bronnen:

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.