Premium Car Storage is dealer van EcoMaxx!

Het Nederlandse bedrijf GVG Oliehandel uit Nijmegen introduceert EcoMaxx, speciale brandstof voor klassiekers. Premium Car Storage is trots dat zij is geselecteerd als Premium dealer van EcoMaxx voor haar klanten!

Waarom een speciale brandstof voor klassiekers?

De huidige euro 95 en super 98 brandstoffen zijn afgestemd op moderne motoren die op een zo arm mogelijk mengsel draaien. Klassieke motoren zijn ontwikkeld voor een rijker mengsel, als gevolg daarvan komt een deel van de benzine onverbrand in de atmosfeer. Euro 95 bevat 25%-30% aromaten en 1% benzeen. Die benzinedelen zal je dus ruiken bij verbranding in een klassieke motor en erg gezond zijn ze niet. Een ander nadeel van gebruik van euro 95 en super 98 is dat deze brandstoffen bio ethanol bevatten. Euro 95 bevat 10% Ethanol en dat wordt in de nabije toekomst 15%. Afhankelijk van externe factoren is de benzine hierdoor slechts enkele weken houdbaar. Ethanol is hygroscopisch en trekt daardoor vocht uit de lucht aan. Het water bindt zich aan ethanol en nadat het verzadigingspunt is bereikt, zakt het water-ethanol mengsel naar de bodem van de tank. Dit veroorzaakt corrosie van metaaldelen in je tank en carburateur. Dit leidt vervolgens tot verstoppingen en residu waardoor de motor minder goed zal lopen. Met EcoMaxx gebeurt dit niet en daarnaast veroorzaakt EcoMaxx ook veel minder koolaanslag waardoor de kleppen en het inwendige van de motor veel schoner blijven. Zo voorkom je duur onderhoud en ergernis. De businesscase is simpel.

Wil jij ook gebruik maken van EcoMaxx?

Wanneer je de auto naar een locatie van Premium Car Storage brengt, zorg dan dat de tank zo leeg mogelijk is voordat we deze vullen met EcoMaxx. Beter nog, haal een jerrycan van 10 liter op bij Premium Car Storage en wanneer de tank bijna leeg dan vul je deze met de 10 liter EcoMaxx en rijd vervolgens met de auto naar Premium Car Storage waar we de tank vullen. Na een periode van stalling zal je auto makkelijk aanslaan, niet stinken en is corrosievorming in je brandstofsysteem een ding uit het verleden.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.